România…cimitir al visurilor


La multi ani! La multi ani noua, voua, lor. La inca multi ani pana Romania va ajunge un taram demn de valorile pe care le detine. Vorba aia…e o tara frumoasa, pacat ca-i populata. Am ajuns sa ne batem joc de tot ceea ce reprezinta aceasta tara, implicit de noi.Am zis cimitir al visurilor pentru ca aici poti fi sigur ca va muri… orice: speranta, visul, dorinta, demnitatea,la intrare.

Mi-e rusine ca ne e mai bine „dincolo”, mi-e rusine ca ne vedem viitorul implinit in alta tara. Daca vrei sa te simti ultimul om de pe pamant, incearca sa faci ceva cu talentul pe care-l ai in Romania. O sa reusesti doar sa te enervezi, sa te frustrezi si sa te hotarasti sa iti faci bagajul. Si stai asa cu el facut, cat inca nu te lasa sufletul sa lasi familia si prietenii in urma. Pana vine picatura care umple paharul si cand te bucuri ca mai trebuie doar sa iti iei bilet si poti sa pleci linistit. Cel mai rau e cand ajungi sa pleci fara sa te mai uiti inapoi.

Avem cele mai de cacat salarii, dar ne imbracam ultima fiţa si facem credite sa ne luam cele mai noi modele de telefoane mobile. Ne sufla vantu-n frigider, dar ne ducem la mall. N-au romanii bani! Si pe strada nu mai ai loc de masini, numai varfuri de gama si modele noi. Suntem o ţara saraca, dar notele de plata din club concureaza cu cele din Ibiza.

Eu una trebuie sa recunosc ca sunt prea fricoasa ca sa incep o viata noua in alta tara. Sa plec asa fara nimic sigur. Mai bine trag aici la jug pe nimic. Adevarul e ca mi-e bine aici. Am unde sta, ce manca, ce munci… am prieteni si familie, lumea ma iubeste, domne. Care ma cunoaste. Care nu, si-ar dori. 🙂

Ceea ce ma scoate pe mine din sarite in tara asta e prostia si nesimtirea. Astea doua sunt ca doua boli contagioase si letale. Letale din punct de vedere psihic. Si sunt atat de multi „bolnavi” incat chiar daca au plecat o groaza si in alte tari, au ramas ai dracului de multi si aici. Risti sa te duci oriunde in lume si primul badaran de care dai sau prima curva sa fie compatrioti de-ai tai. Atunci cum sa nu fiu mandra de originea mea? Cum sa nu ma mandresc ca toata lumea crede ca romanii sunt …rrom(an)i, hoti, criminali, prostituate, cersetori?

Asa ca…la multi ani inca o data România! Te iubim in continuare…

Alphalated Posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *