Idila de metrou

metrouCred ca cea mai tare agentie matrimoniala e metroul bucurestean. Un purgatoriu, de altfel, unde lasi stresul acumulat de la serviciu ca sa nu il duci cu tine acasa si sa cresti rata divorturilor, sau inca mai blestemi alarma telefonului care a indraznit sa te trezeasca dimineata.

Te descarci cum poti. Fie citesti o carte sau te joci pe telefon, fie tragi cu ochiul pe ziarul vecinului. In majoritatea timpului fixezi cu privirea oamenii din jurul tau. O muti de la unul la altul si incerci sa le conturezi un profil. Te joci cu aparentele. Modelezi oameni mai mult sau mai putin inteligenti, urati, saraci… Pana cand privirea ti se opreste asupra vreunui personaj mai interesant.

Incepi si iti croiesti o poveste… despre cum arata domnisoara de vis-à-vis de tine cand se trezeste dimineata, cu cata grija isi alege hainele si accesoriile, cum isi asterne tacticos machiajul si incotro se indreapta. Deja nu mai auzi muzica din casti… si nici nu te prea intereseaza. Esti prea ocupat sa ii faci loc in viata ta. Sa creezi scenarii despre cum o seduci si cum arata goala, fumand cu gesturi controlate o tigara fina. Cum iti plimbi degetele pe pielea ei fina… Esti intrerupt brusc cand te izbeste violent o cucoana parfumata puternic si un pic prea corpolenta, dornica sa iasa prima din vagon.

“Atentie, se inchid usile!” Respiri usurat ca povestea voastra mai continua cel putin o statie, si iti reiei contemplarea naiva. Te uiti la ceas. Ai vrea sa plasezi cu exactitate acest moment in timp si spatiu si sa te asiguri ca experienta nu se va opri aici. Ca poate va continua si maine la aceeasi ora, de la aceeasi statie, intre aceiasi oameni insipizi care o fac pe ea sa straluceasca.

Este relatia perfecta. In care ea este cum vrei, nu riposteaza nici verbal nici fizic, nu-ti cotrobaie prin agenda telefonului, nu are crize de gelozie, nu te plictiseste si nu te dezamageste. Nici nu te costa.

Si repeti scenariul, cu mici modificari pe ici pe colo, pana cand visul se naruie… trec zile, saptamani, luni si ea nu mai apare. Ramai cu un gust amar a ce ar fi putut sa fie, dar blestematul asta de metrou nu iti mai poate oferi… poate doar o alta idila… in alt timp si spatiu…

Urmeaza statia Viitorul cu peronul pe partea relativa.

Alphalated Posts:

3 thoughts on “Idila de metrou

  1. Imi place cum ai inceput „cea mai tare agentie matrimoniala” si pe cat de tare ma amuza, atat de tare iti dau dreptate. Nu are rost sa mentionam de metrourile vechi care-s o forma „libera” de reclame 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *